Je kunt mij nu ook inzetten als werk & scheidingsspecialist

Werk en scheiding - Baijer Mediation

Ben jij een werkgever of HR/-verzuimspecialist en heb jij een medewerker die in scheiding ligt?

Jouw medewerker krijgt op dat moment heel wat voor zijn kiezen. Hoe moet het met het huis? Met de kinderen? Financieel? Is hij of zij:

Je kunt mij nu ook inzetten als werk & scheidingsspecialist

Sinds 1 januari 2023 mag ik mezelf ook werk & scheidingsspecialist noemen en ben ik onderdeel van het team van Yorick Saeijs. En daar ben ik echt supertrots op. Het platform van Yorick helpt mensen –  op de werkvloer – op de been te blijven tijdens én na de scheiding. Als werk & scheidingsspecialist ondersteun ik werkgevers hierbij door het doen van 1-op-1-trajecten met de werknemer. Zo zorgen we er samen voor dat de medewerker (weer) goed in zijn vel zit. Maar ook dat er een prettige privé-werkbalans wordt gecreëerd, die goed past bij de nieuwe situatie die is ontstaan na de scheiding. Zodat de werknemer niet (opnieuw) uitvalt, maar duurzaam inzetbaar is en blijft.

Toen ik werd benaderd door Yorick om de opleiding tot werk & scheidingsspecialist te volgen, hoefde ik niet lang na te denken. Want als mensen tijdens of na hun scheiding op het werk goed blijven functioneren, kunnen zij er thuis beter zijn voor de kinderen. En dat is precies waar ik het voor doe. Het leuke van de opleiding was, dat ik alle oefeningen die ik kan inzetten voor mijn cliënten, zelf heb gedaan. Dit heeft mij echt een paar waardevolle inzichten gegeven. Maar ik ben ook geschrokken, van de cijfers over scheidings- en relatiebreuken die ik voorbij zag komen. Bijvoorbeeld dat 60% van de mensen in scheiding na 2 jaar te maken krijgt met burn-outklachten. Dat wil jij als werkgever natuurlijk graag voorkomen. In deze blog ontdek jij hoe je dit kunt doen.

Wat gebeurt er in je bedrijf als je medewerker in scheiding ligt?

Als werkgever realiseer jij je misschien niet direct wat er in je bedrijf gebeurt als een medewerker in scheiding ligt. Dat is toch een privésituatie? Maar jouw medewerker krijgt op dat moment heel wat voor zijn kiezen. Hoe moet het met het huis? Met de kinderen? Financieel? Het kan gebeuren dat de stress te veel wordt en de medewerker (langdurig) uitvalt. Of dat iemand toch blijft werken, maar vooral zijn emoties uit en niet aan werken toe komt. Dan ligt niet alleen zijn eigen werk stil, maar houdt hij ook zijn collega’s van het werk af. Die collega’s staan uiteindelijk bij jou aan het bureau om ze zich te ergeren aan die collega. Ja ze hebben best begrip, maar dat begrip is niet oneindig. Zeker als het voor hen betekent dat ze harder moeten werken.

Weer met focus en energie aan het werk tijdens en na een scheiding

Als werk & scheidingsspecialist ga ik in een intensief 1-op-1-traject met de werknemer aan de slag. Tijdens dit traject staan onderwerpen als vitaliteit, communicatie, waarden, grip op je leven en kinderen centraal. De werknemer krijgt handvatten om de nieuwe situatie die er na de scheiding ontstaat, goed te kunnen combineren met het werk. Met als doel dat de medewerker niet langdurig uitvalt, met focus en energie aan het werk blijft en de werksfeer er niet (meer) onder lijdt. Ook de werkgever krijgt na afloop van het traject een terugkoppeling, met waardevolle tips. Om bijvoorbeeld de werktijden aan te passen, zodat de werknemer de kinderen uit school kan halen. Want zo houdt de werknemer zelf de controle en heeft hij nog energie over om er te zijn voor de kinderen.

Kinderen dragen de scheiding de rest van hun leven mee

Dat brengt mij weer terug bij mijn missie: dat kinderen zo min mogelijk last hebben van een scheiding. Want zij dragen dit de rest van hun leven met zich mee. Dat heeft ook zijn weerslag op de volgende generaties. Volwassenen moeten weten wat de impact is van hun keuzes. Wat het doet voor henzelf én voor hun kinderen.

En daarom kun jij mij niet alleen inzetten als werk & scheidingsspecialist, maar natuurlijk ook nog steeds als scheidingsmediator en stiefplancoach.

Meer weten? Neem dan contact met mij op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.

 

 

echtscheiding mediation den haag

Vraag hulp om je medewerker duurzaam inzetbaar te houden

Ligt jouw medewerker in scheiding?

Wist je dat je hulp kunt krijgen voor deze medewerker? Als je hier behoefte aan hebt, neem dan contact met mij op voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.

“ moeizame wegen leiden vaak naar mooie bestemmingen”

Maak een vrijblijvende afspraak

Gratis kennismakingsgesprek om
een goede start te maken met het ondersteunen van jouw medewerker.